Menu

Emma de Schepper - kopers- en bewonersbegeleider

“Voordat ik bij Bouwbedrijf Joziasse begon, ben ik 18 jaar makelaar geweest”

Dit feit helpt mij zeker in mijn werk als kopersbegeleider. Tijdens de eerste gesprekken hebben we gesproken over de rol als kopersbegeleider. Echter kwamen we al snel tot de conclusie dat ik daar op dit moment geen vier dagen per week mee zou kunnen vullen, gezien het geringe aantal nieuwbouwprojecten. Bij de afdeling Renovatie is het druk met projecten waar bewoners (huurders) bij betrokken zijn. Daar draag ik nu ook mijn steentje bij door mijn collega’s van die afdeling te ontlasten door de huurders te begeleiden. Zodoende ben ik nu dus kopers- en bewonersbegeleider wat voor een afwisselende werkweek zorgt.

Als kopersbegeleider ben ik verantwoordelijk voor het contact met de klant
Dit begint aan de voorkant van het project door samen met de werkvoorbereider de bouwtekeningen en bijvoorbeeld elektraschema’s door te nemen. Ook de technische omschrijving wordt kritisch bekeken en waar nodig aangevuld of aangepast. Zodra een woning verkocht is, begeleid ik de kopers bij het doornemen van de tekeningen en technische omschrijvingen. Tegelijk luister ik naar hun wensen en verwachtingen zoals bijvoorbeeld een extra muurtje of een paar extra schakelaars. Zo ontlast ik de werkvoorbereider die vooral met de technische kant van het werk bezig is. Verder ben ik tijdens het bouwproces tot en met de oplevering de contactpersoon voor de kopers en houd ze op de hoogte van de ontwikkelingen door middel van nieuwsbrieven of contactmomenten op de bouwplaats.

Vanuit mijn verleden kan ik ook commerciële ondersteuning bieden
Zo kan ik vanuit de ontwikkelaar en de bouwer de voortgang bij de makelaars peilen. Dat doen we in de regel een maal per maand. Ook kan ik waar en wanneer nodig deze commerciële partijen ondersteunen en stimuleren en ben ik aanwezig tijdens verkoop- en informatiedagen.

Recentelijk lijkt de nieuwbouw weer aan te trekken
Dat merken we onder andere aan de Meubelmakerij en De Felsnaad waar al diverse woningen verkocht zijn en waarvoor meer belangstelling is dan we recentelijk gewend zijn. Vanuit mijn werk als makelaar neem ik hier wat commerciële taken op me in samenwerking met de verkopend makelaar.

Als bewonersbegeleider ben ik de spin in het web
Als bewonersbegeleider functioneer ik dus enerzijds als contactpersoon voor de uitvoerders en projectleiders naar de bewoners toe. Dit voor, tijdens en na een renovatieproject. Anderzijds ben ik ook de contactpersoon voor onze opdrachtgevers (de woningbouwverenigingen).

Al met al hoef ik me dus niet te vervelen
Ik heb een fijne baan in een dynamische omgeving bij een mooi bedrijf.

Ook thuis ben ik druk met twee zoons en een vrolijke hond
Mijn man en ik hebben vier kinderen waarvan er nog twee thuis wonen. De jongens zijn fanatieke motorcrossers en dat slokt de nodige tijd op. Zelf zit ik liever op een paard en die hobby hoop ik binnenkort weer op te pakken in of rond onze woonplaats Axel waar we nog niet zo lang wonen. Hier en in de bossen of langs de stranden gaan we graag wandelen met onze Hongaarse jachthond (een Vizsla). Als ontspanning gaan we graag naar concerten of het theater en dat van grote uitvoeringen tot de avondjes in het dorpshuis. Het is allemaal leuk en daar geniet ik enorm van.”

Voordat ik bij Bouwbedrijf Joziasse begon, ben ik 18 jaar makelaar geweest

Emma de Schepper - kopers- en bewonersbegeleider
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right