Menu

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen; méér dan bouwen alleen

Bij ‘duurzaam bouwen’ wordt al snel gedacht aan milieu-gerelateerde kwesties
Dit is natuurlijk helemaal terecht. Daarbij zien wij het als bouwers nog iets breder: Wij streven een duurzame wijze van bouwen na met betrekking tot het milieu in het algemeen, onze directe Zeeuwse omgeving én de levensduur van de bouwwerken die wij realiseren in het bijzonder.

Inmiddels kunnen we het één trouwens bijna niet meer los zien van het ander
De renovatie van een woonwijk dient immers zo duurzaam mogelijk gerealiseerd te worden waar het aan het milieu gerelateerde zaken zoals uitstoot en de toegepaste materialen en producten betreft. Tegelijk zetten we ook in op methodes en materialen die lang meegaan want ook dat is duurzaamheid. Zo zoeken wij naar de meest optimale balans tussen alle mogelijkheden, belangen en normen en eisen. We zijn dit aan onze kinderen, onze omgeving en onszelf verplicht.

BENG is de ambitie!

Energie besparen via duurzaam bouwen steeds rendabeler
Bij (ver)bouwprojecten zet Bouwbedrijf Joziasse energie neutraal bouwen op 1. Dit samen met de nieuwste richtlijnen zoals BENG (Bijna Energie Neutraal Bouwen). Bij nieuwbouw en grootschalige verbouwingen of renovaties is dit meestal ook haalbaar. Dit is uiteraard wel afhankelijk van situaties en voorwaarden. Bij minder ingrijpende verbouwingen zijn er soms andere ambities of beperkingen waardoor die ambitie (nog) niet haalbaar is. Dan nog streven wij naar het hoogst haalbare mbt duurzaam bouwen en energiebesparing. Gelukkig zijn er steeds meer materialen, methodes, technieken en producten die van toegevoegde waarde zijn bij het verduurzamen van uw (nieuwe) woning of pand.

Duurzaam bouwen is actueel, ook bij Bouwbedrijf Joziasse!

Duurzaam wordt steeds belangrijker de bouwsector
Dat is niet verwonderlijk aangezien gebouwen voor een grote CO2-uitstoot zorgen. De vraag naar duurzame en energiezuinig en energie neutrale huizen en gebouwen neemt steeds verder toe. Wij maken, waar mogelijk, gebruik van duurzame en energiezuinige materialen en kunnen u uitgebreid over informeren over het toepassen van deze milieuvriendelijke, onderhoudsarme materialen, die tevens over een lange levensduur beschikken.

magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right