Menu

Rittenburg

Projectdetails
Locatie
Middelburg
Oplevering
2021

Voor een particuliere klant realiseerde we deze vrijstaande nieuwbouwwoning op een kavel in de wijk Rittenburg in Middelburg.

Om aan te sluiten op de beoogde uitstraling volgens het beeldkwaliteitsplan, is een woning ontworpen met elementen uit de Jaren’30-stijl in zich, zoals het roodkleurige metselwerk in de gevels, de erker, een plint met rollaag, horizontale grote dakoverstekken, horizontale belijning d.m.v. natuurstenen raamdorpels en spekbanden en horizontale kozijnen die afgewisseld worden door verticale accenten.

Toch heeft de woning ook een modern uiterlijk, dat vooral tot uiting komt aan de achterzijde van het huis met een grote aluminium schuifpui en aanbouwen met gevels in donkergrijs gevelmetselwerk. Ook de erker aan de voorzijde (een traditioneel element) is qua vormgeving en aansluiting op het hoofdgebouw vertaald naar de huidige tijd. De dakranden van de aanbouwen op de begane grond zijn op dezelfde wijze gedetailleerd als het dakoverstek van het schilddak. Hierdoor wordt de horizontaliteit nog eens benadrukt en worden aanbouwen verbonden met het hoofdgebouw, zodat er een evenwichtig geheel ontstaat.

Door deze opzet en door de materiaalkeuze, past de woning goed in zijn omgeving en vormt bovendien een schakel tussen de modernere appartementen ernaast en de traditioneler vormgegeven vrijstaande woningen in de wijk.

Kunnen wij je helpen?

Dank voor je belangstelling in ons bedrijf en de projecten die wij uitvoeren. Ook voor jouw of jullie project maken we graag ruimte. Meestal begint dat met een eerste contact en we hopen dan ook dat je contact opneemt of direct een offerte aanvraagt.
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right