Menu

Verbouwing en verduurzaming Michaëlskerk Koudekerke

Projectdetails
Opdrachtgever
Protestantse Gemeente Koudekerke
Ontwerp
Architect Matthijs Klooster van MK Architecten
Locatie
Koudekerke
Oplevering
2022

De verbouwing en verduurzaming van de Michaëlskerk in Koudekerke is afgerond en een succesvol project
Eind ’22 waren wij dan ook aanwezig bij de heropening van de Michaëlskerk in Koudekerke. Dit nadat deze door ons was verbouwd, heringericht en verduurzaamd. Op een stille, zonnige dag gingen we terug en maakten we foto's van het eindresultaat.

Een monumentale kerk van het gas af!
Na een lang en zorgvuldig voortraject startten we mei ’22 met de herinrichting en verduurzaming van de Michaëlskerk. Geen alledaags project en dat in meerdere opzichten: Bij de verbouwing van een monumentaal pand komt veel kijken. Dit alleen al qua afstemming over wat mag, kan en gewenst is.

Alle uitdagingen en wensen succesvol aangegaan
Binnen alle uitdagingen en wensen is de kerk verduurzaamd, gemoderniseerd en veraangenaamd voor bezoekers. Zo is er een modern, stalen portaal gebouwd, de vloer volledig vernieuwd en het sanitair aangepakt. Ook is er geschilderd en is op de wanden betimmering aangebracht. De voormalige kerkbanken zijn voor dit doel verzaagd en hergebruikt. Ook in de nieuwe vloer zijn oude elementen aangebracht in de vorm van een zevental grafstenen die onder de oude vloer werden aangetroffen.

Binnenklimaat geoptimaliseerd
De herinrichting verhielp vochtproblemen, hoge stookkosten en lastig te regelen temperatuur. Hiervoor is isolatie, vloer- en luchtverwarming aangebracht. Dit alles netjes uit het zicht. De hele verbouwing is in nauwe samenwerking met de Protestantse Gemeente Koudekerke, architect Matthijs Klooster van MK Architecten, Marsaki BV, H&R installaties en hardwerkende vrijwilligers uitgevoerd. Samen realiseerden we een multifunctionele kerk die tot ver in de toekomst een waardevolle plek in de gemeenschap van Koudekerke kan zijn. En zoals onze collega Corné, tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de afronding van de werkzaamheden, zei: "Dit was een mooi en leerzaam project voor ons."

chevron-left
chevron-right

Kunnen wij je helpen?

Dank voor je belangstelling in ons bedrijf en de projecten die wij uitvoeren. Ook voor jouw of jullie project maken we graag ruimte. Meestal begint dat met een eerste contact en we hopen dan ook dat je contact opneemt of direct een offerte aanvraagt.
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right