Menu

Nieuwe boeiboorden

Projectdetails
Locatie
Vlissingen
Oplevering
2023

Nieuwe boeiboorden voor een fris aanzicht en goede afdichting!

Boeiboorden die zijn aangetast door weer en wind ontsieren het aanzicht van een woning. Daar komt bij dat boeiboorden voor wind- en waterdichte afdichting zorgen. Dit laatste is misschien nog wel belangrijker dan een fris aanzicht? Alhoewel: Het oog wil ook wat en deze woning aan de Offenbachlaan in Vlissingen kan er met de nieuwe boeiboorden weer vele jaren tegen.

Boeiboorden plaatsen we dus vooral om functionele redenen

Zo bieden boeiboorden bescherming tegen inregenen tussen bijvoorbeeld de ‘’kwetsbare rand” van een dak en de gevel. Ook bieden boeiboorden beschutting tegen de wind. Daarnaast voorkomen boeiboorden dat vogels en andere dieren er nesten bouwen. Daarnaast zijn boeiboorden ook decoratief en in verschillende vormen, types en materialen verkrijgbaar. Ook komt het voor dat we boeiboorden volledig op maat maken en passend bij de stijl van een woning: strak, modern, landelijk, monumentaal of klassiek.

Boeiboorden bij nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie

Of het nu om het produceren en/of plaatsen van boeiboorden gaat: Bouwbedrijf Joziasse heeft voor elke vraag de juiste oplossing. Gaat u een nieuw huis bouwen, wilt u een dakkapel laten plaatsen, uw dak laten renoveren of een gevel laten restaureren? Bij al deze werkzaamheden kan het produceren en/of plaatsen van boeiboorden gewenst zijn en ook kan het voorkomen dat u aangetaste boeiboorden gewoon wilt laten vervangen: ook dan kunnen we u professioneel van dienst zijn.

Offerte aanvragen

Boeiboorden materiaalsoorten

Boeiboorden worden in allerlei materiaalsoorten vervaardigd en aangeboden. Denk daarbij aan:

  • Diverse houtsoorten
  • Diverse kunststofsoorten
  • Trespa
  • Composiet

Wat is een boeiboord nu exact?

‘Boeiboord’ is vooral een vakterm die wordt toegepast in de bouwwereld. Het woord stamt af van het woord ‘plank’. Vroeger noemde men een plank ook wel een boord. U kent dit ook wel van hardboard en zachtboard. Hieruit kunnen we ook wel opmaken dat het woord ‘boord’ een verbastering is van het Engelse woord board. Denk ook aan surfboard en snowboard ofwel. Surfplank en sneeuwplank.

Kort gezegd staat boeiboord voor de afwerking van een dakrand

Met een boeistrook werk je bijvoorbeeld een dakgoot en dakrand af. Bij platte daken betekent dit dat het boeiboord de bovenste strook is langs de dakrand en mogelijk ook de zijkant. Bij schuine daken is het de afwerking van de dakgoten en bij vrijstaande woningen, of kopgevels ook veelal de rand tussen de dakbedekking en de gevel. Is een boeideel zichtbaar? Dan noemt men het ook wel een buitenboei. Er is ook een binnenboei. Dit is het deel van het boord dat aan de binnenzijde van de dakgoot bevestigd is. Het ligt dan tegen het dakbeschot aan en is minder of niet  zichtbaar.

chevron-left
chevron-right

Kunnen wij je helpen?

Dank voor je belangstelling in ons bedrijf en de projecten die wij uitvoeren. Ook voor jouw of jullie project maken we graag ruimte. Meestal begint dat met een eerste contact en we hopen dan ook dat je contact opneemt of direct een offerte aanvraagt.
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right