Menu

Manon Knulst - KAM-Coördinator

“Ik zie een uitdaging waarvan het bedrijf en ik beter kunnen worden

KAM staat voor Kwaliteit, Arbo en Milieu en voor nu heb ik de nadruk op Kwaliteit en Milieu.”
Met deze zin begint Manon haar verhaal. “Ik start bij Bouwbedrijf Joziasse met de focus op de VCA- en ISO-certificering. We zijn al gecertificeerd maar de directie wil hierin een professionaliseringsslag maken.

Zo werken er nu meerdere mensen binnen de organisatie (Roel Rommens, Vincent Bliek en Carla Noordzij) aan het KAM-beleid. Daarnaast wordt er een extern adviseur (Kees Lambregts) ingeschakeld. Zij doen allemaal een stukje van het KAM-beleid en dat is geen ideale situatie. Hieruit groeide de behoefte aan meer KAM-kennis binnen het bedrijf. Daar ben ik voor aangesteld. In eerste instantie wordt het mijn taak om de eerdergenoemde mensen te begeleiden en het proces te stroomlijnen. Dit om ervoor te zorgen dat de audits voor de VCA- en ISO-certificering in februari ’24 ook weer gehaald worden. Daarna ga ik me richten op de verdere professionalisering van het KAM-beleid.”

Bouwen aan een betere toekomst

Digitalisering en procesoptimalisatie om risicobeheersing te verhogen
“Zo gaan we meer en meer van papier naar digitaal en ga ik de organisatie adviseren welke processen er verbeterd kunnen worden en hoe we dat kunnen doen. Ondertussen moet ik natuurlijk nog heel veel leren over dit bedrijf, de mensen en over de bouw in het algemeen. Nu ligt de focus dus op de her-certificering in februari en daarvoor ben ik alles aan het documenteren en stroomlijnen. Ook moet voor die tijd het systeem draaien dat we nu aan het omzetten zijn. Dat is vooral ook een grote digitaliseringsklus. Na deze periode ga ik aan de slag met het toezien op en verbeteren van de kwaliteit ten aanzien van vooral de veiligheid (Arbo) en Milieu.”

Hoe werd je KAM-coördinator?

“Ik heb een hbo-studie kwaliteit- en procesmanagement gevolgd
Vervolgens heeft de praktijk mij veel geleerd. Er zijn ook verdiepingsopleidingen te volgen want KAM-coördinatoren werken echt in allerlei sectoren. De werkmethodes zijn echter overal redelijk gelijk. Het verschil zit ‘m in de inhoud, in wat een bedrijf of organisatie doet. Zo werkte ik hiervoor bij een medisch georiënteerd bedrijf en daarvoor bij Defensie. Totaal verschillend en beide leerzaam maar heel eerlijk: Ik ben eigenlijk blij dat ik weer terug ben in een mannenwereld zoals hier. Bij Defensie was dat nog sterker; hier bij Bouwbedrijf Joziasse werken verhoudingsgewijs meer vrouwen. Ik kon me prima staande houden in die mannenwereld die Defensie (nog steeds) is. Bij het vorige bedrijf waar ik werkte was dat andersom. Ik vind de mentaliteit die ook dit bedrijf kenmerkt erg prettig: Als er iets opgelost moet worden, wordt de uitdaging gezamenlijk bekeken, ontstaan er ideeën, wordt er beslist en gaat men aan het werk. Hup: én weer verder!”  

Hoe Manon bij ons terecht kwam?

Manon werkte bij een ander bedrijf en was niet op zoek naar iets anders
Dit tot zij benaderd werd via LinkedIn door één van jullie collega’s: “Hij vertelde zijn vrouw dat Bouwbedrijf Joziasse op zoek was naar een KAM-coördinator en vooral wat die functie inhoudt. Hierop antwoorde zijn vrouw: ‘maar dat is wat Manon doet!’ Daarop is het eerste lijntje door deze collega gelegd via LinkedIn. Wat volgde was een gesprek, dat voelde goed.” De rest is geschiedenis.

Manon in haar vrije tijd

“Ik zie er niet zo uit maar ik hou wel van stevige rock- en metalmuziek
Ook bezoek ik graag concerten en festivals. Dat kan trouwens ook een concert van André Rieu of een dancefeest zijn hoor. Verder ga ik graag bootcampen, tuinieren en plezier maken met vrienden en vriendinnen.”

Hartelijk welkom Manon en héél veel succes!

Bouwbedrijf Joziasse

Ik zie een uitdaging waarvan het bedrijf en ik beter kunnen worden

Manon Knulst - KAM-Coördinator
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right