Menu

Philip Struik - Uitvoerder Bouw

Philip Struik, Uitvoerder Bouw, mensen-mens + nog veel meer
“Na mijn militaire dienstplicht (sergeant in Seedorf, Noord-Duitsland) begon ik in 1982 in de bouw. Dit eerst op kantoor, in Rotterdam, en al snel als meewerkend uitvoerder. Mijn eerste project was het ophogen van 42 tuinen incl. nieuwe schuurtjes en schuttingen aan de Maasboulevard. Ook werd ik bij het calculatiewerk betrokken (toen nog handmatig) en volgde ik vier jaar avondschool. Zo haalde ik mijn diploma Uitvoerder B&U en Aannemer B&U. De intentie was om met m’n jongere broer een aannemingsbedrijfje op te starten, in Rotterdam-Zuid, om te beginnen met vier man personeel.

Het liep anders: de liefde bracht me naar Zeeland
Zo kochten Joke en ik in 1995 een nieuwbouwwoning in Vlissingen, waar we ook nu nog wonen. In verband met m’n onbekendheid hier (geen netwerk) koos ik er toen voor in loondienst te gaan, in plaats van een eigen bedrijfje te starten. Na een jaartje heen en weer rijden van Vlissingen naar Rotterdam vond ik ‘dichterbij’ werk, bij Bruynzeel Intersysteem in Bergen op Zoom, als projectleider (stropdas verplicht) keukens en systeemwanden, werkgebied Nederland en België. Mijn grootste project daar was 10.000 m2 systeemwanden in de nieuwe ABN AMRO-toren in Amsterdam-Zuid. Zat ik daar wekelijks, als Feyenoordfan, tussen alleen maar Amsterdammers.

Zeer leerzaam, maar de bouw bleef trekken
Zo kwam ik via Bouwbedrijf Van der Poel Oudelande (uitvoerder, o.a. nieuwbouw bedrijfspand Van den Ende Heftechniek Borssele en de brandweerkazerne van Kruiningen) bij Bouwbedrijf Stegink in Vlissingen terecht (1999-2003). Hier voerde ik projecten uit met (toen nog) timmerman Roel Rommens (nieuwbouw Valeriusschool Veere en een kantoorgebouw in Oostburg). Dat was destijds nog met de boot van half 7 naar de overkant. Daarna volgde een periode van tien jaar als hoofduitvoerder nieuwbouw bij Imotec Terneuzen (2003-2012). In heel Zeeuws-Vlaanderen bouwde ons team 70-100 woningen per jaar. Het bedrijf viel om in 2012 t.g.v. de bouwcrisis. Ik kon instappen bij H4A Bouw Sluiskil, maar na een prachtig nieuwbouwproject in Hulst (de Zoutziederij) belandde ik, door een lege nieuwbouwportefeuille, in de ‘Industrie BV’.  Een zeer leerzame tijd met projecten op bijna alle fabrieken in de Kanaalzone volgde en ik had nooit geweten dat daar miljoenen in omgingen. Maar het voelde ook als een enorme vrijheidsbeperking als uitvoerder door de vergaande regelgeving, vergunningstrajecten, enz.

In 2016 kwam ik weer met Roel in contact
Hij was inmiddels opgeklommen tot directeur bij Bouwbedrijf Joziasse en ging in eigen beheer nieuwbouwprojecten bouwen. Zo startte ik in mei dat jaar m’n eerste project bij Joziasse; twaalf vakantiewoningen op Camping De Nolle (zie foto). Dit lekker in m’n T-shirt i.p.v. de brandwerende jas, helm, bril en gasmeter. En dit op 5 minuten afstand van thuis! Al snel daarna volgde 23 nieuwbouwwoningen aan De Willem Ruysstraat te Vlissingen. Door het enorm brede werkaanbod stortte ik me ook in allerlei andere projecten. Dit variërend van aanbouw, verbouw, restauratie tot en met renovatie en onderhoud. De no-nonsense cultuur, de platte organisatie, goede sfeer, fijne collega’s en het onderlinge vertrouwen maken dat ik me hier nog steeds op m’n plek voel. Ik ben toch al een mensen-mens en dat komt bij dit bedrijf met al die klanten en relaties helemaal tot zijn recht. Ik kan met bijna iedereen door één deur.

Vervelen en stilzitten staan niet in mijn woordenboek
Mijn hobby’s zijn fotograferen (ruim 200 plakboeken vol), hardlopen, talen leren (ik spreek op redelijk niveau Engels, Frans, Duits en Italiaans en de volgende taal wordt Spaans) en voetbal. Dit van zelf spelend tot meegaand met m’n vier voetballende zoons tot coach, trainer, leider, grensrechter en scheidsrechter. Nu ben ik alleen nog toeschouwer. Tot slot maken wij graag vakantiereizen, het liefst driemaal per jaar.

Ik ben nu 62 jaar, volgend jaar worden we opa en oma, maar aan stoppen denk ik nog geen moment. Kortom: lekker doorbouwen dus bij Bouwbedrijf Joziasse!

chevron-left
chevron-right

Ik zie een uitdaging waarvan het bedrijf en ik beter kunnen worden

Manon Knulst - KAM-Coördinator
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right