Menu

Transport van hulpgoederen

Onze collega Eric de Putter, zijn vrouw Agnieszka en hun zoon Jan namen recent het initiatief om spullen in te zamelen voor vluchtelingen uit het oorlogsgebied in Oekraïne. Familie van het gezin heeft in Polen een flatgebouw, dat hun eigendom is, opengesteld voor vluchtelingen. Het zijn voornamelijk vrouwen en kinderen die hier opgevangen worden. Dit bracht de familie De Putter op het idee om hun inzamelingsactie te starten.

Het begon met een oproep via onder andere social media om hulpgoederen bij hen thuis af te geven, zoals medicijnen, toiletartikelen, vuilniszakken, lang houdbaar eten, flessen water, slaapzakken, knuffels en nieuw ondergoed. In korte tijd werden er zoveel spullen afgegeven, dat het busje, dat wij voor de rit beschikbaar hadden gesteld voor de rit naar Polen, te klein werd. De woonkamer van de familie De Putter stond inmiddels helemaal vol en ook bij ons op het bedrijf werden steeds meer spullen langsgebracht voor dit doel. Toen Eric ons verzocht om een grotere bus te mogen gebruiken bood zijn collega Martin Verhage aan om met hen mee te rijden. Om te zorgen dat alle spullen meekonden hebben we ook een van de vrachtauto’s in gereedheid gebracht voor de reis.

Met hulp van aan aantal collega’s zijn de bus en vrachtauto tot de nok toe gevuld. Ondertussen was met het voltallige personeel geld ingezameld om de brandstofkosten van de mannen te dekken. En zo vertrokken zij vrijdag 11 maart in alle vroegte naar Polen.

De tocht van zo’n duizend kilometer duurde ruim 12 uur. Het was dan ook al donker toen zij op de plaats van bestemming aankwamen. Na de overnachting bij hun familie was het tijd om de spullen uit te laden en tot hun verrassing stond een groep dorpsbewoners klaar om te helpen sjouwen. Hierna was er nog even de gelegenheid om de omgeving te verkennen voordat zij de volgende ochtend vroeg met de terugreis naar Nederland begonnen.

Zondagavond kwamen Eric, Agnieszka, Jan en Martin weer aan in Vlissingen, met een goed gevoel dat ze iets hebben kunnen betekenen voor de mensen die slachtoffer zijn van het conflict én een leuk aandenken, dat zij als dank ontvingen van het Poolse dorp.

Wij zijn als werkgever trots op onze mensen, die naast hart voor de zaak ook over een groot hart voor mensen in nood beschikken.

chevron-left
chevron-right
magnifiercrossmenuchevron-downchevron-right