Het afsluiten van een meerjaren verduurzamings- en onderhoudscontract met woningcorporatie l’escaut is de aanleiding dat we de directiekamer van Vincent Bliek binnenstappen om zowel over het project als over hemzelf iets meer te weten te komen.
Bouwbedrijf Joziasse is een terugkerende factor in de carrière van Vincent. De vergelijking met Heintje Davids (even zoeken op het internet voor de jongere generatie 😉) is na meerdere comebacks snel gemaakt. Vincent zelf beschrijft én voelt het als ‘drie keer is scheepsrecht’.
Het is ruim twintig jaar geleden dat Vincent zijn bouwopleiding afrondt en het is in 2006 dat hij voor het eerst voor ons bedrijf aan de slag gaat als timmerman. Ambitieus als hij toen al is, maakt hij de keus om vervolgens bij een andere werkgever zijn geluk te beproeven. Een toevallige ontmoeting met Johan de Visser luidt de eerste terugkeer in en nu als uitvoerder onderhoud. Na diverse interne carrière stappen verlaat hij vanwege een ambitieuze kans, vanuit de functie bedrijfsleider Service & Onderhoud, het bedrijf in 2017 opnieuw. En het is wederom een gesprek met Johan dat de aanleiding vormt om voor de derde keer terug aan te schuiven bij het mooiste bedrijf van Vlissingen en omstreken. In de functie van directeur komen de ambities van Vincent samen. Hij is ervan overtuigd nu op een plek te zitten waar hij de uitdagingen waar hij naar zocht aan kan gaan met een toekomstgerichte focus die bij hem past.
In de functie van directeur is Vincent niet dagelijks inhoudelijk bezig met projecten. Maar waar het gaat om woningcorporatie l’escaut, is hij graag nauw betrokken. Vanuit de verschillende functies heeft Vincent deze organisatie erg goed leren kennen en hij kent de mensen persoonlijk, weet wat ze verwachten én waar de dienstverlening van Bouwbedrijf Joziasse dus aan moet voldoen. Zijn betrokkenheid bij de recent ondertekende raamovereenkomst voor verduurzaming en onderhoud gaat dan ook verder dan alleen het plaatsen van de handtekening.
“Samen met ketenpartners Geluk Groep en Bouwgroep Peters verduurzamen we in 2024 en 2025 1.200 woningen en voeren onderhoud uit bij nog eens 2.400 woningen. Een samenwerking waarbinnen we uniform werken en kennis met elkaar delen. Elk van de partijen zal in een andere wijk de uitvoering op zich nemen, waarbij eenzelfde werkwijze, prijs- en kwaliteitsnorm zal gelden. De exacte werkzaamheden worden nu door l’escaut verder uitgekristalliseerd. De uitvoerende collega’s kunnen we nog niet helemaal in stelling brengen, daarvoor wachten we op de details, maar intern hebben we het team dat dit project gaat leiden, plannen en organiseren al in de startblokken staan,” licht Vincent toe.
De samenwerking met collega bouwbedrijven biedt de opdrachtgever veel voordelen, zoals risicospreiding, doorlooptijden en kruisbestuiving. De ketenpartners passen goed bij de werkwijze van Bouwbedrijf Joziasse en het onderlinge vertrouwen is er. Daar zit volgens Vincent dan ook de uitdaging voor dit project niet in. Die ziet hij eerder in de personele planning, levering van materialen en mogelijke beperkingen vanuit wetgeving. Waarbij vooral dat laatste hem zorgen baart op het gebied van de vergunningstrajecten en de doorlooptijd hiervan, ook voor andere bouwprojecten. “Het vraagt ons om tijdig te anticiperen, vooruit te denken en scenario’s klaar te hebben om de impact van vertragingen op te vangen,” geeft Vincent aan. En laat dat soort onderwerpen nu net degene zijn waar Vincent, met het team, graag zijn tanden in zet!